torsdag den 23. oktober 2014

A concrete project!


 Jeg er også hoppet med på betontrenden, og jeg er fan! 
Jeg synes, det er et fantastisk materiale, som giver uendeligt mange muligheder. Og så lærer jeg stadig, hver gang jeg leger med det grå støv - fedt! 

Det var inspireret af Homesick, at jeg første gang begav mig ud i et projekt med betonstøbning. 
Senere har jeg fundet så mange andre fede idéer på Pinterest - jeg har samlet et lille udpluk her

Det er super nemt, og jeg har prøvet at bikse en lille DIY sammen til jer...

Du skal bruge: 


 • Murerspand
 • Betonpulver (jeg tog et smut i Bauhaus og købte en 18 kg. sæk af mærket WEBER grovbeton)
 • Piskeris (helst et som kan tåle lidt "tæsk")
 • Emballager og diverse forme
 • Stearinlys/fyrfadslys/urtepotter/you-name-it

Når du har fået fat på alle delene og samlet dig en god bunke tomme emballager mm., er det bare med at komme i gang med at støbe. 
Start med at hælde en god portion betonpulver i spanden og tilsæt gradvist vand. Det tager LANG tid at piske betonpulveret ordentligt ud, og konsistensen skal være ret tyk. Jeg var overrasket over, hvor tyk den skal være for at tørre hurtigt og pænt op. Den skal nærmest være, så du kan "stå på den" - hvis det giver mening? Når blandingen er jævn og har den rigtige konsistens, er det tid til at fylde i formene. Hvis du vil undgå lufthuller, kan du stampe/banke formene ned i bordet nogle gange, mens de tørrer. Hvis du hellere vil have en "oste"-struktur med små huller, skal du bare lade den stå. Lysene har en tendens til at hoppe op pga. luft, så de skal trykkes ned en gang i mellem, imens de tørrer.

Jeg lader mine stager tørre i minimum 24 timer. Jo længere de får lov at blive i formen, jo glattere og finere bliver overfladen.

Det kan godt give lidt problemer at få fyrfadslys op af formen, så det kan være en idé at tage dem ud af aluminiumsholderen, så de kan brændes helt ned, hvis de ikke er til at få op. De lange lys vikler jeg husholdningsfilm omkring, så er de lige til at trække op. 

Jeg har læst, at man kan smøre formene/lysene med olie, hvis man har problemer med at få betonen fri, men har ikke selv prøvet det endnu. 


Er der andre, der har nogle gode fif eller ting, I har lavet i beton, så vil jeg meget gerne høre om det? 

Jeg er lidt hooked ;-)

2 kommentarer:

 1. Det må jeg altså prøve engang ; ) Det ser virkelig godt ud... jeg har set lampefatninger i cement, det kunne jeg tænke mig!! Og så tænker jeg også at jeg må kunne skære nogle gode skabeloner på min dekupørsav, nu jeg ikke skærer bogstaver længere... jeg kunne jo faktisk lave cementbogstaver, måske er det sjovere ; )

  Pssst! Dit link fører ikke til dit board 'concrete', men til 'DIY' ; )

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha'! Lampefatningerne skulle også være ok simple at lave, men det har jeg nu ikke kastet mig ud i endnu. Men fine er de i hvert fald! Jeg tror helt sikkert cementbogstaver og andre figurer ville være et hit! Det må du da bare i gang med at prøve :-) Det er meget let, og et enormt taknemmeligt materiale, ikke så meget fifleri og præcision dér ;-)

   Og tak! Den var lige smuttet med linket. Får jeg lige fixet :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...